Közélet

Vagyonkezelői vizsgálat: Visszadátumozott iratok?

A vezérigazgató utasítására a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Belső Ellenőrzési Irodája már hétfőn vizsgálatot indít 2.500 hektárnyi, Pest megyei területek haszonbérletére érkezett pályázatok ügyében.

Az állítólagos visszadátumozott iratokról Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója beszélt, az MNV Zrt. belső iktatási rendszerére hivatkozva - a cég dokumentációjához szavai szerint azért juthatott hozzá, mert tagja az MNV Zrt. politikai pártok delegáltjaiból álló Ellenőrző Bizottságának.

Budai elmondta: valakik jogosulatlanul felbontották egy 2500 hektárt érintő földhasznosítási pályázatra beérkezett anyagokat az MNV zrt. illetékes területi irodájánál, amelyek már felbontva kerültek az MNV Zrt.-hez. A politikus szerint ez súlyosan sérti a pályázatok tisztaságát.

Az MNv Zrt. a Népszabadsághoz eljuttatott közleményében leszögezi: a földterületek haszonbérletére vonatkozó pályázati szabályzatok betartása mellett nem fordulhat elő, hogy az eljárásban arra nem jogosult személy részt vegyen

vizsgálat MNv Zrt MNv politikai pártok delegáltjai
Kapcsolódó cikkek