Közélet

A szocdemeket is bevenné az MDF?

Dávid Ibolyáéknak Vidéki Magyarország Pártjával volt a legkevesebb gondja, Retkes Attila szabad demokratáit viszont nem könnyű összeboronálni a keresztény konzervativizmussal, és közben zajlik az egyezkedés Kapolyi László Magyar Szociáldemokrata Pártjával is – írja az Index.

A Retkes Attila irányítása alatt álló, frakcióját vesztett szabad demokraták betagozódásáról csak néhány napja szivárogtak ki az első hírek, de a vidéki párttagságnak hamarosan azt is fel kell dolgoznia, hogy az egykor keresztény konzervatív értékrendű Fórum az MSZP-től némileg eltávolodott Magyarországi Szociáldemokrata Párttal is szorosra kívánja fűzni a szálakat.

 

Bár Kapolyi László az Indexnek cáfolta, hogy együttműködési tervei lennének az MDF-fel, de a lap MDF-es forrásai szerint Dávid Ibolya több párttársának elismerte, hogy tárgyalnak a szociáldemokrata párt irányítójával és finanszírozójával. Ha a két nagyobb párt, az MDF és az SZDSZ pártszövetségként indulna a választáson, akkor a bejutási küszöb is megemelkedne 5 helyett 10 százalékra.

A tárgyalásokon ezért találták ki, hogy egy közös név alatt, egy szervezetként neveznek a választásra. A munkacím jelenleg Demokratikus Centrum.

Demokratikus Centrum mdf Fidesz Kapolyi MSZDP
Kapcsolódó cikkek