Közélet

LMP: Bokros menjen el Ivádra és nézzen körül!

Összekapott a "monoki" szociális kártyán a liberális LMP és a konzervatív MDF.

A már most a parlamenti választásokra készülő liberális alakulat, az LMP és a Bokros Lajost felvonultató MDF nyilatkozatháborúba kezdett az Ivádon bevezetett, de Monokról elnevezett szociális kártyán.

"Az LMP nagyon későn ébredt szociális kártya ügyben, ezért kissé álmos szemmel nézi az MDF nyilatkozatait, és nem érti." - tette közzé honlapján az MDF.

A szociális kártyát  - mint az a közleményben áll - az MDF jó megoldásnak tartja, ha országosan használható, a bankkártyával megegyező módon működő kártyát vezetünk be, amellyel mindent lehet vásárolni – szolgáltatást is – kivéve alkohol tartalmú italokat, dohánytermékeket, és nem lehet használni játékgépekhez sem.

"Minden adófizető polgár joggal várja el, hogy a mindannyiunk által befizetett adókból valóban azt támogassuk, ami a rászoruló családok helyzetét, életkörülményeit javítja, és nem rontja" - emeli ki a párt közleménye.

"Sajnos úgy látjuk, hogy pont a szolidarítás az, amire a szociális kártya nem alkalmas. Hogy az MDF miniszterelnök-jelöltje erről maga is megbizonyosodhasson, az LMP meghívja Bokros Lajost Ivádra: nézze meg, hogy élnek a szociális juttatásra szorulók." - reagált szerkesztőségünkbe küldött közleményében az LMP.

A legfontosabb probléma az LMP szerint a kártyával az, hogy a szociális és jóléti juttatásokat nem rendeltetés szerint felhasználó rászorulókat a kártya nem lesz képes meggátolni abban, hogy a kívánt termékhez, szolgáltatáshoz jussanak. Ha máshogy nem megy, a kártyának igen hamar ki fog alakulni a másodlagos – fekete – piaca, a juttatásokat nem rendeltetés szerint felhasználók pedig különböző ügyletekbe, ügyeskedésekbe, szabálysértésekbe bonyolódnak.

LMP mdf ivád segélyezettek szociális kártya szociális ellátás szociális háló Bokros Lajos
Kapcsolódó cikkek