Közélet

Ágh: enyhén furcsa Orbán nézete - Centrális erő a duális erőtér helyett

A Fidesz elnöke úgy látja, megrendültek a mostani szociálliberális kormányzás szellemi és értékalapjai

Európában duális erőtér van, a kelet-közép európai országok mindenütt így fejlődtek, hol egyik, hol másik kerekedik felül.

Más országokban nyilvános megállapodások vannak a politikai pártok között, abban gondolkodni, hogy 15-20 évig egy politikai erő kormányoz egy országot, ez enyhén szólva furcsa – reagált Ágh Attila politológus Orbán Viktor Nagyítás c. lapban megjelent vezércikkére a klubrádióban.

Egy nagy kormányzópártot, egy nagy centrális politikai erőt akar létrehozni a Fidesz elnöke a mostani duális politikai erőtér helyett. Orbán Viktor erről a Nagyítás című hetilap vezércikkében ír.

Az ellenzéki vezető szerint meg van a lehetősége annak, hogy a magyar politika következő 15-20 évét ne az állandó értékviták, megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generáló kettős politika határozza meg, hanem huzamosan létrejöjjön egy olyan nagy kormányzópárt, mely a nemzeti ügyeket megfogalmazza. Ennek lehetőségét a jobboldalnak érdemes megvitatni – írja cikkében Orbán Viktor.

A politikus úgy véli, Magyarországot, a magyar emberek közösségét kormányozni többet jelent annál, mint például a nagyobb jólét és biztonság elérése. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, amikor Magyarországról beszél, és a kormányzás lényegéhez közelít, akkor ő azt kisbetűvel, két szóban írja: „magyar ország”.

 

Ágh Attila Nagyítás ventárlis politikai erő
Kapcsolódó cikkek