Közélet

Bauer: A Fideszben tilos felnőttnek nézni az embereket

A Fidesz sietett bejelenteni, hogy leveszi a listáról Mádi László országgyűlési képviselőt, aki húsz éve szorgalmas robotosa a pártnak gazdasági kérdésekben, és mindig fegyelmezetten képviselte a párt politikáját. – írja a Népszavában Bauer Tamás.

Most Mádi nem átallotta azt mondani egy szakmai vitán, hogy rövidtávon persze ellenzi a vagyonadót (ellene érvelt az Országgyűlésben is, ahogy kell), de hosszabb távon, megfelelő elékészítés után lehetségesnek tartja a bevezetését.

Ismerjük el, Mádi súlyos vétséget követett el: felnőtt embernek tekintette azokat, akikkel beszélt. Akárcsak néhány hete Varga Mihály, aki nyugdíjügyben nyilatkozott a Figyelőnek, és azt akarta, hogy a gazdasági hetilap olvasói komolyan vegyék, ezért arról számolt be nekik, hogy milyen megoldásokat mérlegel a kormányzásra készülő párt. Ismétlem: mindkét fideszes politikus felnőtt, gondolkodó embernek tekintette a hallgatót illetve az olvasót. Nos, ez az, ami a Fideszben tilos – szögezi le Bauer Tamás a Népszavában.

Vargának még elnézték, neki csak másnap meg kellett tagadnia, amit a Figyelőnek mondott, de Mádinak nem volt bocsánat, vele példát kellett statuálni. Mindenkinek tudnia kell, az effajta igazmondásra, szakszerű beszédre a Fideszben nincs bocsánat. Mi hát akkor a helyes viselkedés? Nyilván az, ahogy Szijjártó Péter kommentálta a vagyonadóról szóló alkotmánybírósági határozatot: a magyar emberek nyertek. Felnőtt emberek természetesen tudják, hogy ez badarság.

Varga bauer Fidesz Mádi
Kapcsolódó cikkek