Közélet

Egymásra talál az MSZP és Schmuck Andor

Hamarosan hivatalos formában is együttműködést köthet az MSZP és a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társasága.

A Népszabadság információi szerint az MSZP érdemi szövetségeseket keres a nyugdíjasok védelmében. A napilap szerint formálódik egy hivatalos, programalapú választási együttműködés a Tisztelet Társaságával.

Schmuck Andor TT-elnök (volt szocialista politikus) és Mesterházy Attila néhány hete már hivatalosan is egyeztetett egymással a nyugdíjasok helyzetéről. Schmuck akkor megbeszélést folytatott a Centrum Párt és az MCF Roma Összefogás Pártja elnökével, valamint az MDF elnökhelyettesével, az SZDSZ és az MSZDP vezetőivel is a lehetséges együttműködésről.

A Tisztelet Társasága ezért várhatóan hivatalosan is az MSZP programjának támogatása mellett foglalhat majd állást, de helyi nyugdíjas-rendezvényeikre is a körzetben induló szocialista jelölteket fogják meghívni és támogatni. Ez utóbbi pedig a TT erejét ismerve, nem kevés.

A 142 ezer regisztrált tagot és 820 nyugdíjasklubot maga mögött tudó Tisztelet Társasága korábban az MDF-fel működött szorosan együtt, a nyugdíjasokat képviselő szervezet a 2006-os választásokon öt képviselőt delegálhatott az MDF országos listájára.

MSZP választások TT Schmuck Andor
Kapcsolódó cikkek