Közélet

Megvágott fideszes felvételekkel kampányol az MSZP

Ismét a 2002-es választási kampány eszközeivel él az MSZP. Kövér László egy két évvel ezelőtti lakossági fórumán elhangzottakat „idézte” az Egyenlítő című blog. A manipulált hangfelvétel miatt Kövér is és a Fidesz is jogi lépéseket kíván tenni - írja a Magyar Nemzet.

Több mint egy évvel ezelőtt készült az ominózus hanganyag egy Jászszentandráson tartott lakossági fórumon. Az Egyenlítő szerint Kövér László Békés megye elárasztásáról, rezervátummá alakításáról beszélt, továbbá arról, hogy így nemzeti parkot lehetne létrehozni.

A szocialista kötődésű internetes oldal szerkesztői szerint a Fidesz választmányi elnöke kitért arra is, hogy a rendőrök korruptak, és voksvásárlásról is szó van a felvételen; a politikus gúnyosan megjegyzi, hogy inkább az állam vásárolja meg a kopogtatócédulákat a minimálnyugdíjnak megfelelő öszszegért, mint hogy egyesek másoknak adják el azokat. Az egyenlítős fiatalok megdöbbentőnek nevezték a maguk által készített, egyébként számos helyen megvágott felvételt.

A Fidesz közleményben reagált a baloldali blog lejárató akciójára. – Kövér László Békés megye sorsát illetően természetesen nem tervekről, hanem a nyolcévnyi MSZP-kormányzás drámai következményeiről beszélt, az erre utaló részt azonban kivágták a szövegből – hangsúlyozzák a közleményben, hozzátéve: a voksvásárlással kapcsolatban egy szlovák liberális párt által kidolgozott – a magyar sajtóban már megjelent – ironikus tervet ismertetett, ám ezt a körülményt szintén elhallgatta az Egyenlítő TV. Kövér László és a Fidesz is bejelentette, hogy a manipulált felvétellel elkövetett visszaélés miatt jogi lépéseket tesznek „az MSZP házivideo-szerkesztőségének újabb jogsértései miatt”.

Kövér László szavaival már a 2002-es voksvadászat idején is riogatott az MSZP. A fideszes politikus szavait kiforgatva óriási kampányhadjáratot indítottak. Kövér arról beszélt, „felejtsük el, hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtized alatt”. Megfogalmazása szerint ezzel a hittel nem érdemes élni, de ha mégis így gondoljuk, akkor „menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, egy viszonylag erős gerendát, és kössük föl magunkat” - idézi a csütörtöki Magyar Nemzet.

kötél Kövér László fidesz kampány MSZP lejáratás
Kapcsolódó cikkek