Közélet

Moldova a kis volt bajuszos Mesterházyról, Kádárról és Orbánról

Egy igazán érdektelen hősöm van, saját magam, én nem tartom magam semmiféle különös lénynek, se világot rengető tehetségnek, mondta Moldova György az ATV Jam című műsorában 10. önéletrajzi könyvének megjelenése kapcsán.

Kádár Jánosról Moldova szerint az terjedt el, hogy egy véreskezű zsarnok volt, az író – aki megszállott híve Kádárnak – viszont arról ír mostani könyvében is, hogy a 20. század legnagyobb politikusa volt.

„És itt tudom leírni, hogy mi szerepel a Kádár sírjának kirablásával kapcsolatos jegyzőkönyvben. Gyalázat volt, amit a rendőrség csinált, mert nem csinált semmit.” – mondta Moldova. Bezzeg amikor vagy 30 éve kirabolták a Batthyányi-család sírját, Kádár 3 napot adott a rendőrkapitánynak, hogy előkerítse az elkövetőket. Moldova egyébként biztos benne, hogy Magyarország nagyvárosaiban hamarosan Kádár-szobrok fognak állni.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti, minden nép olyan kormányt kap, amilyet megérdemel, és Moldova szerint a magyarok most megérdemelnék, hogy ne legyen kormányuk, mert kedves, aranyos nép ez, és jó lenne, ha nem Orbán Viktor, és a kis volt bajuszos (Mesterházy Attila, csak Moldovának nem jutott eszébe a név) közül keljen választani. Ezek ugyanis nem erők, nem lehet rájuk bízni az országot, állította Moldova.

„Én sem a Mesterházyt, sem az Orbánt nem szeretem, ha le tudom küzdeni a hányingerem, amit az MSZP iránt érzek, és elmegyek szavazni, ami korántsem biztos, ugyanis 2002 után nem voltam, Horn Gyula után ugyanis nem volt miről (politikai tehetségről) beszélni, szóval, ha most mégis elmegyek, akkor azért, hátha lehet lassítani a jobboldal előretörését - mondta Moldova.

Moldova Kádár János könyv
Kapcsolódó cikkek