Közélet

Valami bűzlik a Rác fürdőben – házkutatást tart a rendőrség

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. irodájában és a Rác fürdő felújítását és a kivitelezést végző cég székhelyén is házkutatást tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya – olvasható a rendőrség honlapján.

A büntetőeljárás 2009. októberében indult több fővárosi önkormányzati képviselő feljelentése nyomán. A feljelentés és a nyomozás eddigi adatai alapján gyanú merült el arra vonatkozóan, hogy a Rác fürdő felújításával és mellé az új szálloda építésével a fővárosi önkormányzatot jelentős vagyoni hátrány érte.

A gazdaságvédelmi nyomozók a fenti üggyel összefüggésben adatokat és dokumentumokat kértek be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-től, valamint a Fővárosi Önkormányzattól, illetve több tanút hallgattak ki.

Csütörtökön reggel 9 órától három helyszínen tartanak házkutatást a gazdaságvédelmi nyomozók a projekt megvalósulásával kapcsolatban. Egyrészt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. irodájában, továbbá a beruházást megvalósító és kivitelező cég székhelyén.

A fenti nyomozással párhuzamosan a Gazdaságvédelmi Főosztály büntetőeljárást folytat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-nél a budapesti fürdőkben felszerelt beléptető-rendszer beszerzésével kapcsolatban, mely eljárás szintén hűtlen kezelés bűntett gyanújával zajlik, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

gyógyfürdő rendőrség házkutatás rác fürdő
Kapcsolódó cikkek