Közélet

Videó: "A kampánynak az ég világon semmi értelme nem lesz"

Kéri László és Stumpf István politológus szerint elég valószínű a Fidesz kétharmados választási győzelme, ám csak viszonylag alacsony választói részvétel esetén.

Az MSZP nem tud, a Fidesz nem akar miről beszélni - mondta Kéri László előadásában, amelyet a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) mai rendezvényén tartott. A Fidesz tábora sokkal nagyobbra nőtt, mint az eredeti ideológia szerkezet és az ellenzékben töltött 8 év alapján a pártnak lehetne.

A hárommilliónál nagyobbra duzzadt választói bázis megtartása csak abban az esetben lehetséges, ha "intenzíven nem mondanak semmit" - fogalmazott az MTA Politikai Tudományok Intézetének tudományos főmunkatársa.

Nézze meg az eseményről készül videónkat!

Át fogják alakítani a kormányzati szerkezetet, az önkormányzati rendszert, a parlamenti rendszert, csökkentik a képviselők számát - egy sor olyan dolgot meglépnek, amit már 10-15 éve meg kellett volna - vélte Kéri.

Stumpf István szerint is két részre lesz osztható majd a Fidesz-kormányzás: a válságkezelés más embereket is kíván, mint az utána következő időszak. A korábbi miniszteriális struktúra helyett egy csúcsminisztériumi rendszert vezet majd be a Fidesz. Ebben nagyon fontos szerepe lesz a megerősített Belügyminisztérium (ide tartoznának az önkormányzatok, és más területek is), és az egységes vagyonkezelési, fejlesztési, infrastrukturális minisztérium.

Ezt egyébként már több sajtóorgánum is megszellőztette: Heti Válasz és a Figyelő is írt a Fidesz ilyen irányú elképzeléseiről.

Kéri: Orbán sokat változott előnyére - tudósításunk, és a konferencia teljes, vágatlan videója

Kéri szerint el kéne elhalasztani az önkormányzati választásokat

Stumpf: Három párt mellett is kétharmados lehet a Fidesz

Kéri László MGYOSZ Stumpf István
Kapcsolódó cikkek