Közélet

Kuncze: nem akarom, hogy a Fidesz túl nagy hatalomhoz jusson

Húsz év után nemcsak a teljes liberális frakció, hanem Kuncze Gábor is elbúcsúzott az Országgyűléstől – olvasható az e heti 168 Órában. Az SZDSZ korábbi elnöke praktikusan fog szavazni: arra pártra, amelyik leginkább megállíthatja a Fidesz kétharmados többségét.

Ha Kuncze Gábor mondott volna búcsúbeszédet az Országgyűlés előtt az hasonló lett volna Pető Ivánéhoz, a volt SZDSZ elnök is büszke az elmúlt 20 évre – olvasható a 168 Órának adott interjújában.

Az interjúból az is kiderül, hogy Kuncze Gábor nem ért egyet Retkes Attila és Dávid Ibolya kijelentésével, miszerint az MDF és az SZDSZ választási összefogása a liberalizmus szövetsége. A volt SZDSZ elnök szerint ugyanis ami nincs, azzal nem lehet összefogni, arról nem is beszélve, hogy az MDF korábban számos ügyben szembement az SZDSZ-szel.

Saját választásával kapcsolatban Kuncze Gábor elmondta, hogy praktikusan fog dönteni a szavazó-urnák előtt. Nem szeretné, ha a Fidesz túl nagy hatalomhoz jutna, de esélytelen pártra sem fog voksolni, nehogy a szavazata elvesszen.

Kuncze Gábor SZDSZ mdf választás Fidesz
Kapcsolódó cikkek