Közélet

Orvosi jelentés Obamáról: többet iszik, dohányzik, térde sem tökéletes

Orvosai szerint Barack Obamának nem csak a dohányzásról kéne leszoknia, hanem az alkoholfogyasztást is mérsékelnie kellene - számol be az ATV.

A választási győzelem után első alkalommal elvégzett, a 48 év felettiek számára kötelezően előírt orvosi vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy az USA elnöki tisztjének ellátása és a fehér házi fogadások rossz hatással vannak az elnök egészségi állapotára.

Jeffrey Kuhlmann a Fehér Ház orvosa szerint Obamának kevesebb alkoholt kéne fogyasztania és erőfeszítéseket kéne tennie annak érdekében, hogy a dohányzást abbahagyja.

Az elnök egyébként az egészség mintaképe, kevesebbet eszik, és rendszeres testedzést folytat. Szenvedélyes baseball-, és golfjátékos. Az enyhén emelkedett koleszterinszinten az alkalmankénti dohányzáson és bal térdében kialakult ínhüvely gyulladáson kívül nincs egészségi problémája.

Az orvosi javaslat szerint Obamának a következőket kéne tennie:

● Vastagbélrák-szűrés 5 éven belül
● További törekvés arra, hogy leszokjon a dohányzásról, naponta rendszeres testmozgás végzése, egészséges táplálkozás, alkoholfogyasztás mérséklése, időszakos fogászati kontrollvizsgálatokon való részvétel, az immunrendszer orvosi javaslat szerinti védelme és erősítése.
● Lábizom-erősítő gyakorlatok óvatosabb végzése térde állapotára való tekintettel.
● Étrendjének megváltoztatása annak érdekében, hogy a káros koleszterin szintje 130 alá csökkenjen.


 

Obama koleszterin egészség
Kapcsolódó cikkek