Közélet

Még a Jobbik ellen sem lép vissza az MSZP, csak ne a Fidesz győzzön

A jobbikos képviselőjelölt visszalépésével jelentősen megnőtt az esélye annak, hogy a zsidóellenes kijelentéseiről elhíresült Molnár Oszkár kerüljön be a parlamentbe Edelényből.

Nem lép vissza Edelényben a fideszes jelölt javára az MSZP-s Gúr Nándor, hogy megakadályozza a cigány- és zsidóellenes kijelentéseiről elhíresült Molnár Oszkár bekerülését a parlamentbe – tudta meg az Index.

A Jobbik edelényi egyéni képviselőjelöltje viszont már szerdán bejelentette, hogy visszalép a függetlenként induló Molnár Oszkár polgármester javára.

Az Index kérdésére Gúr Nándor azzal indokolta vissza nem lépését, hogy nemcsak Molnár Oszkár rasszista megnyilatkozásait, de a fideszes jelölt, Daher Pierre homofób kijelentéseit sem tudja elfogadni.

Molnár Oszkár – aki 2009 szeptemberében egy kereskedelmi televízióban azt mondta: a roma nők gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékhoz juthassanak – megköszönte a jobbikos jelölt visszalépését, és mindenkit arra kér, hogy menjen el szavazni április 25-én.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében, Edelényben Daher Pierre, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje végzett az első helyen a választások első fordulójában, de 36,54 százalékos eredményével nem szerzett mandátumot. A függetlenként induló Molnár Oszkár 24,14 százalékot, a Jobbik színeiben induló Miklós Árpád 19,13 százalékot, míg a szocialista Gúr Nándor 18,7 százalékot kapott az április 11-i voksoláson.

Gúr Nándor választás Edelény Molnár Oszkár
Kapcsolódó cikkek