Közélet

Júliusban választ új vezetőket az MSZP

Két kongresszust tart a nyáron az MSZP: júniusban értékel, júliusban pedig új vezetőket választ - hangzott el Lendvai Ildikó pártelnök és Simon Gábor választmányi elnök sajtótájékoztatóján a párt választmányi ülése után.

Simon Gábor bejelentette, hogy a választmányi ülésen a párt elnöksége megerősítette lemondási szándékát, ezt az álláspontot a választmány elfogadta, és a 2010. július 10-11-ére eső hétvégére soron kívüli tisztújító kongresszust hívott össze, amelyen a tisztújítási folyamat befejezésén kívül létre kívánnak hozni egy munkacsoportot a szervezeti működés megújítására is.

Lendvai Ildikó kijelentette, hogy lezárult a baloldal jövőjéről folytatott vita, amelyet az elnökség indított el, mikor a párttagságtól levélben kért véleményt több kérdésben. A pártvita során 120 szervezet írásos véleményét kapta meg az elnökség, ennek alapján a választmány döntő többsége úgy szavazott, hogy teljes, alulról felfelé történő tisztújításra van szükség, még az önkormányzati választások előtt.

Mint elmondta, a tisztújítás megköveteli, hogy a június 6-ra már összehívott kongresszust kövesse a Simon Gábor által bejelentett soron kívüli. Így a júniusi a pártvita eredményeit értékeli és folytatja az új működési modell kidolgozását, míg júliusban kerül sor a teljes tisztújítást lezáró kongresszusra.

A teljes tisztújítás végéig a Lendvai Ildikó marad a párt elnöke, az elnökség pedig jelezte, hogy addig kizárólag a kongresszus előkészítésének feladatát látja el, valamint csak a párt működéséhez szükséges döntéseket hoz, az alapszabályban foglaltak szerint.

Lendvai Ildikó Simon Gábor választmány kongresszus MSZP
Kapcsolódó cikkek