Közélet

Már háromezer kilométeren a víz az úr!

Összesen 12 megyében 265 településen folytattak, illetve folytatnak jelenleg is árvíz elleni védekezést – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A Duna várhatóan a hétfő esti, éjszakai órákban fog tetőzni Budapesten, 820 centiméter körüli vízszinttel.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a hazai folyókon 3088 km hosszon van védelmi készültség, az előző jelentéshez képest a harmadfokú készültség 1235 km-re emelkedett, a másodfokúfokú 581 km hosszon, elsőfokú 1042 km hosszon, a rendkívüli készenlét 229 km-en van.

Kritikus a helyzet az utakon is, a Magyar Közút Útinform tájékoztatása szerint jelenleg 86 útszakaszon van teljes, 15 szakaszon félpályás útlezárás.

Nehézkes a közlekedés a VOLÁNBUSZ Zrt. egyes járatainak útvonalán is: a legfrissebb információk szerint a Duna áradása miatt Vác környékének közlekedésében, illetve a 11-es úton változott a forgalmi rend.

A szakemberek előrejelzése szerint Budapestnél várhatóan a hétfő esti, éjszakai órákban, 820 centiméter körüli vízszinttel tetőzik a Duna. A folyó vízmagassága a fővárosnál reggel kilenc órakor 814 centiméter volt, az éjfélihez képest 13 centiméterrel emelkedett a vízszint.

Duna folyó árvíz Volán közút
Kapcsolódó cikkek