Közélet

Pintér Sándor, a magyar Francis Drake

A rendőröket azokra a helyekre kell koncentrálni, ahol szükség van rájuk, a lakosságnak pedig bejelentésekkel kell segíteni a munkájukat – többek között ilyen egyszerű módszerekkel készül rendet tenni az országban Pintér Sándor.

A Heti Válasznak adott interjúban Pintér Sándor kiemelte, hogy a munkamódszereinek eddigi is megvolt az eredménye. Emlékeztetett arra, hogy 1990 tavaszán a választások egyik legfontosabb kérdése volt a közbiztonság: zsíros hajú, bunkó rendőr, képtelen ellátni a feladatát – Pintér szerint ez volt akkor az általános érzés.

Pintér akkor főkapitány lett, ''94-ben pedig már az első tíz kérdés között sem szerepelt a téma. Pintér szerint aztán megint sikerült olyan mélyre jutni, hogy a ciklus vége felé maga Horn Gyula jelentette ki: ami itt van, az nem közbiztonság.

A mostani választások kapcsán Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor négy évre kérte őt fel a feladatra, amire igent mondott. Semjén Zsolt nemrég Francis Drake kalózhoz hasonlította Pintér Sándort, akit őfelsége admirálisnak fogadott fel a spanyolok ellen, és győztek is.

A Heti Válaszban olvasható interjú szerint Pintér Sándornak azért látszólag jó kapcsolatai vannak az előző kormánnyal is: 2002 után az állam 50 százalékkal szállt be Pintér Sándor cégébe, miközben alig tucatnyi vállalkozás jutott ilyen MFB-pénzhez. A belügyminiszter elmondása szerint azonban cége hivatalos pályázat útján nyerte el a támogatást, amit sok más céggel ellentétben az utolsó forintig vissza is fizetett.

Nyolc éve a választók döntöttek úgy, hogy ne folytassam a miniszteri munkát - más kormányt választottak. Kenyeret kellett keresnem. Azt hiszem, természetes, hogy az üzleti életben igyekeztem érvényesülni – hangsúlyozta Pintér Sándor.

Az Alkotmányvédelmi (volt Nemzetbiztonsági) Hivatal a belügyminisztérium alá rendelésével minden eddiginél nagyobb hatalom összpontosul majd Pintér Sándor kezében.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek