Közélet

Pornó- és giccsadót javasol a kulturális államtitkár

A kulturális kormányzatnak biztosítania kell a feltételeket ahhoz, hogy meghatározó szellemi, kulturális teljesítmények létrejöjjenek és eljussanak a befogadóhoz - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szőcs Géza kulturális államtitkár.

Egy, a pályázati bírálatok eddig gyakorlatát kritizáló kérdésre az államtitkár azt mondta: azon lesznek, hogy zsarolható, érdekcsoportoktól függő emberek ne kerülhessenek döntési helyzetbe. Hogy olyanokat válogassunk be a bizottságokba, akiktől várható, hogy pártatlan, minőségelvű döntéseket hoznak - fogalmazott.

A megszűnő kulturális járulékkal kapcsolatos kérdésre Szőcs Géza elmondta: kezdeményezni fogja, hogy bizonyos kategóriákban - pornó, giccs - olyan szigorú adót vezessenek be, amiből a kultúra részesülhet - számol be a hirado.hu.

Így nemcsak azt fejezzük ki karakteresen, mi az, ami hordoz kulturális értéket, és mi az, ami nem, hanem a befolyó bevételeket az értékes kultúra támogatására tudjuk fordítani - mondta a kulturális államtitkár a Magyar Nemzetnek.

kultúra giccs pornó Szőcs Géza adó
Kapcsolódó cikkek