Közélet

Vona: dezertőr, aki egy demonstráción magára hagyja az övéit

Kiverte a biztosítékot Vona Gábornál Orbán Viktor szerdai bejelentése, miszerint aki gárdistának áll, az dezertőrnek számít. A Jobbik elnöke saját honlapján szállt szembe a miniszterelnökkel.

Egyaránt sérti az alkotmányt és a NATO-t megalapozó washingtoni szerződést a honvédség hadrafoghatóságának jelenlegi színvonala – jelentette ki az éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen szerdán Orbán Viktor.

A Népszabadság összeállítása szerint Orbán Viktor leszögezte, hogy a törvényes rend helyreállítása és védelme kizárólag állami feladat; semmilyen magánkezdeményezésre, félkatonai szervezetre, gárdára nincs szükség, ha van erős és hatékony honvédsége, rendőrsége az országnak. . „Amennyiben önök mégis ilyen szervezetekben vállalnának szerepet, azt egész egyszerűen dezertőr magatartásnak kellene nyilvánítanom" - jegyezte meg a miniszterelnök.
 
Ez a kijelentés kiverte a biztosítékot Vona Gábornál, aki felháborodásának saját honlapján adott hangot. A Jobbik elnöke szerint elképesztő nyilatkozatot tett Orbán Viktor, aki arról beszélt, hogy a honvédség kötelekéiből, aki a Gárdába lép, az nem más, mint dezertőr. Vona szerint ezzel a "nemzeti együttműködés" miniszterelnöke ismét arcul csapta azokat az embereket, akik az elmúlt években a legbátrabban kiálltak a magyar nemzetért.

Vona szerint az igazi dezertőr az, aki egy kritikus helyzetben gyáván cserben hagyja az övéit. Mondjuk egy demonstráción, amire rárontanak a rendőrök..."

honvédelem vona gábor gárda Parlament
Kapcsolódó cikkek