Közélet

Szekeres: Gyurcsány rosszul és rosszul döntött

Szekeres Imre szerint Gyurcsány Ferenc tavaly tavaszi kormányfői-pártelnöki lemondása helytelen, rosszul időzített és kivitelezett lépése volt, a Bajnai Gordon miniszterelnökkel végigvitt válságkezelést azonban majdnem száz százalékban teljesítette az MSZP. A párt elnökhelyettese erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Lehetetlen helyzet elé állította az MSZP-t Gyurcsány Ferenc tavaly márciusban azzal, hogy távozott a kormányfői és pártelnöki posztról. A politikus erről fél órával a kongresszus kezdete előtt tájékoztatta a párttársait - mondta az InfoRádiónak a szocialisták alelnöke, aki máig úgy gondolja, hogy ez rossz döntés volt, rosszul időzítve és kivitelezve.

Szekeres Imre szerint Gyurcsány Ferenc lemondása, és a néhány héttel későbbi európai parlamenti választások kudarca is hozzájárult ahhoz, hogy a szocialisták rosszul szerepeltek az idei választásokon. Az idei tisztújító kongresszusra az elnökség beszámolót készített ennek okairól, és az elmúlt egy és negyed évről, amely rendkívüli körülmények között telt, hiszen két kormány is alakult - magyarázta a politikus.

A gazdasági válságkezelés beindítása ugyanakkor sikeres volt: azt majdnem száz százalékra teljesíteni tudták - tette hozzá Szekeres Imre, megjegyezve: tisztában van vele, hogy ma ezt még senki sem köszöni meg nekik, de néhány hónap, év múlva a magyar társadalom elismeri majd azon döntésük pozitív eredményeit, hogy felvállalták a helyzet rendezését.

Tavaly áprilisban ugyanis arról kellett dönteniük - magyarázta az MSZP alelnöke -, hogy adjanak-e utat az előrehozott választásoknak, és ezzel átadják-e a válság megoldását a Fidesznek, ezzel akár több hónapnyi időt vesztve, vagy felvállalják-e a népszerűtlen intézkedéseket.

Szekeres Imre szocialista párt
Kapcsolódó cikkek