Közélet

Pakisztán: az EU segít, de az árvíz hatalmas

Pakisztán az elmúlt 80 év legsúlyosabb áradását éli át, ahol emberek milliói vannak életveszélyben. Az EU további 30 millió eurót ad az országnak.

A Bizottság további 30 millió eurót mozgósít Pakisztán számára, így a humanitárius segély már 70 millió eurót tesz ki. A térségben hatalmas katasztrófát okozott az árvíz, mely miatt emberek milliói szenvednek.

Pakisztánban több mint 13 millió lakos szenved az árvíztől, 6 millióan életveszélyben vannak. Az ország déli részén járványtól tartanak, ami fél millió gyermeket fenyeget.

Többszázezer ember van elvágva a külvilágtól, a helyzetet súlyosbítja, hogy az áradások még nem értek véget. Pakisztán az elmúlt 80 év legsúlyosabb áradását éli át, a mentőalakulatok mellett katonák is részt vesznek a lakosság megmentésében.

Georgieva, a humanitárius segítségnyújtásért és a válságkezelésért felelős EU bbiztos elmondta: „Emberek milliói szenvednek a pakisztáni árvíz okozta súlyos károk miatt. A pótlólagos forrásokat az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtással foglalkozó partnerei a műveletek erősítésére fogják felhasználni. A Bizottság segélyezésben résztvevő szakértői a pakisztáni helyszíneken is aktívan tevékenykednek. Partnereinkkel együtt annak biztosításán dolgoznak, hogy a források a katasztrofális árvizek kétségbeesett áldozatainak javát szolgálva a lehető leghatékonyabb módon kerüljenek felhasználásra.”

segély EU Pakisztán árvíz
Kapcsolódó cikkek