Közélet

Lógna a munkahelyéből? - Forduljon dr. House-hoz

A CareerBuilder felmérése szerint az amerikai munkavállalók 29 százalékával fordult elő, hogy betegszabadságot vett ki, amikor egyébként remekül érezte magát. A BusinessWeek szakértőket kérdezett a legjobb munkakerülő trükkökről.

Ijesszünk meg mindenkit a fertőzésveszéllyel

"Gondoskodjunk arról, hogy a feletteseink a cég többi munkatársának érdekeit tartsák szem előtt, győzzük meg őket, hogy veszélybe kerülhet az egészségük" – tanácsolja Dennis DiClaudio, az Egy hipochonder zsebkönyve azokról a rémes betegségekről, amelyeket már megkapott című mű szerzője. Ugyanakkor a BusinessWeek szerint érdemes elkerülni a túl egyszerű betegségeket, például a náthát, és a tüdőbaj sem túl célszerű, mert furcsa kérdéseket tehetnek fel a kollégák ezzel kapcsolatban.

Válasszunk márkás betegséget

DiClaudio szerint a legjobb olyan betegséget választani, amelyik nem kíván Oscar-díjas alakítást, ijesztőbb, mint egy torokgyulladás, de nem is halálos. Remek választás például a húsevő baktérium, feltéve, hogy hosszabb pihenésre akarjuk használni, ugyanis ez a kezelés operációt kíván. A szerző egyébként úgy véli, érdemes olyan betegségre voksolni, amelyik szerepelt a dr. House-ban, ugyanis ez önmagában tekintélyt ad a betegségnek.

Ne kerüljünk kórházba

A New York-i Mount Sinai School of Medicine professzora, Samuel E. Gandy azt javasolja, hogy válasszunk szubjektív tüneteket és ne olyan, konkrét típusokat, amelyek esetleg kórházi ápoláshoz vezetnek. A neurológus szerint a fej-és nyakfájás a legegyszerűbben tettethetőek és ezzel az orvosokat is könnyebb rávenni egy kis betegszabadság kiírására.

 

betegszabadság betegség Dr. House hipochonder munkahely
Kapcsolódó cikkek