Közélet

Vádat emeltek Dávid Ibolya és Szilvásy György ellen

A főügyészség vádat emelt Dávid Ibolya, volt MDF elnök, Szilvásy György, volt titokminiszter és három volt országgyűlési képviselő ellen.

Személyes adattal történő visszaélés vádjával a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelet az UD Zrt. ügy néven elhíresült megfigyelési botrány kapcsán. A gyanúsítottak a nyomozás során bizonyos részcselekményeket elismertek, tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését.

Még 2008-ban robbant ki a lehallgatási ügy, az akkori MDF tisztújító közgyűlés előtt Dávid Ibolya és Herényi Károly bemutatott egy hangfelvételt, amelyen állításuk szerint Almássy Kornél, az MDF akkori egyik pártelnökjelöltje a volt pártelnök Dávid Ibolya elleni terhelő adatok gyűjtésével akarta megbízni az UD Zrt. vagyonvédelmi céget.

Almássy a botrány kirobbanását követően vissza is lépett a jelöltségtől. A cégről azóta már bebizonyosodott, hogy nem volt köze megfigyelési botrányhoz.

Az ügyben érintett Szilvásy György volt titokminiszter a nemzetbiztonsági bizottság volt szocialista elnöke, akit már egy éve meggyanúsítottak személyes adattal való visszaéléssel.

vád emelés feljelentés mdf Dávid Ibolya ügyészség ud zrt
Kapcsolódó cikkek