Közélet

Házkutatás a Deutsche Banknál!

Orosz nyomozók házkutatást tartottak a Deutsche Bank moszkvai irodájában egy folyamatban lévő sikkasztási ügyben, amelynek gyanúsítottja Asot Jegiazarian, az Állami Duma szökésben lévő képviselője.

A német bank irodáját a Moszkva Szálló átépítéséhez kapcsolódó sikkasztás ügyében kutatták át. A Deutsche Bank megerősítette a házkutatás tényét, de hangsúlyozta, hogy az csupán egyetlen ügyfelével kapcsolatos és nem érinti a bank működését.

A nyomozóhatóságok közölték: vád alá helyezték Vitalij Gogokia üzletembert, mert a gyanú szerint elsikkasztott a városháza tulajdonában lévő OEK Finansz vállalattól 87,5 millió dollárt – jelenti a Reuters.

Az összeg pontosan megfelel annak a 87,5 millió dolláros kölcsönnek, amely a Deutsche Banktól származik a Moszkva Szálló projekt részére. Gogokia állítólag az orosz képviselő társaként dolgozott, Jegiazarian egyébként az állítja, hogy az egész ügy azért robbant ki, hogy megfoszthassák a hotelben szerzett részesedésétől.

A képviselő ellen már Cipruson is eljárás indult a Kremlin mellett található hotel ügyében. a Moszkva hotel is egyike azoknak a projekteknek, amelyeket átvizsgál a megújult városi vezetés, miután tavaly ősszel a Putyin-kormányzat menesztette Juri Luzskov főpolgármestert.

Deutsche Bank hotel sikkasztás Moszkva duma nyomozó házkutatás
Kapcsolódó cikkek