Közélet

Orbán: Ne lehessen többet visszaélni a hatalommal!

"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt. Mindannyian azt akarjuk, ez derül ki az Önök üzeneteiből is, hogy Magyarországon ne lehessen többé visszaélni a hatalommal, ne lehessen kibújni a törvények alól" - írta Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggeli Facebook bejegyzésében.

A miniszterelnök szerint az elszámoltatással a jövőnek tartozunk, hiszen a jövő nemzedék számára az lesz a példa, amit mi most mutatunk. Éppen ezért az elszámoltatás csak szigorúan törvényes, jogállami keretek között valósítható meg, mert csak így érheti el igazi célját.

"Ennek szellemében zajlik a múlt gyanús ügyeinek kivizsgálása. Az elszámoltatás fölgyorsításának érdekében a Parlament megerősítette az ügyészséget, amely így új, korrupcióellenes munkacsoportot hoz létre. A legszövevényesebb ügyek kivizsgálására is rendelkezésre állnak az eszközök." - írta Orbán Viktor, aki szerint az államadósság elleni küzdelemben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjék azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik az eadósságot az ország "nyakába varrták".

elszámoltatás hatalom államadósság Orbán Viktor Fidesz Facebook
Kapcsolódó cikkek