Közélet

Oszkó: Még lehetek hős Sukoró-ügyben

Oszkó Péter az MTV-nek nyilatkozva leszögezte: jogszerűen hirdették ki a sukorói tendert, és az állam a lehető legstabilabb helyzetbe került azáltal, hogy megkötötték a koncessziós szerződést.

"Nemhogy a tulajdoni lapot, hanem a pályázati anyagot sem láttam, ez a pályázati értékelő bizottságra tartozik" – jelentette ki a sukorói telekcsere kapcsán Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Oszkó leszögezte: teljesültek a koncessziós szerződés feltételei, ennek alapján jogszerűen hirdettek eredményt. A volt miniszter úgy vélte: az ügyben lejárató kampányt folytatnak ellen, ennek az a lényege, hogy egy el nem követett szabálytalanság alól kell mosakodnia. Hangsúlyozta: nemhogy körültekintően járt el az ügyben, hanem ő indította azt a pert, melyben visszakövetelték a telket, és a koncessziós szerződés semmisségének kimondását kérték.

Ha valaki keményen, és a befektetővel való konfrontációt vállalva lépett fel ebben az ügyben, akkor az ő, ezért méltánytalannak tartja, hogy magyarázkodnia kell – tette hozzá. Mint fogalmazott: még lehet hős ebben az ügyben.

Oszkó Péter korábban a Világgazdaság blogján úgy fogalmazott: meghiúsult sukorói turisztikai beruházás évek óta arra szolgál, hogy jobboldali politikusok sokszor kedvükre kiválasztott és aktuálisan ellenfélnek, vagy legalább is túl hangos kritikusnak tekintett személyeket próbáljanak vele befeketíteni, még akkor is, ha állításaik már elsőre is értelmetlenek. Mint mondta, mostanra érthetővé vált, hogy nem lehet az elkövetője bármiféle visszaélésnek, sokkal inkább ő az, aki azt biztosította, hogy bármi is a kimenetele a közéleti és jogi vitáknak, az államot kár ne érhesse.

Sukoró per Oszkó befektető pénzügyminiszter koncessziós szerződés
Kapcsolódó cikkek