Közélet

Tarlós nem rúg ki senkit

Megbocsátott egészségügyi helyettesének Tarlós István főpolgármester, aki szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem rúgja ki Szentes Tamást, aki csupán egy "kicsit túlbuzgott".

Az ügy előzménye, hogy tegnap valamennyi intézmény vezetőjét hivatalába kérette Szentes Tamás. A főigazgatók arra számítottak, hogy a találkozón tájékoztatják őket, milyen elvek mentén alakítaná át a városvezetés az ellátórendszert, de ehelyett személyes jövőjük került szóba. A főpolgármester-helyettes a 12 kórházvezetőből négyet nyugdíjba küldött, négyet elbocsátott a többieknek tanácsadói állást kínált.

Tarlós István főpolgármester viszont szerbiai utazása közben haza üzent: egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva. A főpolgármester egyúttal leállíttatta Szentes Tamás egészség- és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait.

A mai sajtótájékoztató többek között ennek a helyzetnek a tisztázását szolgálta. Tarlós közölte, Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a helyén marad, "nem lesz kirúgva". A városvezető ugyanakkor jelezte: Szentes Tamás kicsit túlbuzgó módon a szakmai egyeztetéseken tovább ment, mint lehetett volna, amikor fel akart menteni kórházvezetőket.

A sajtótájékoztatón az is, hogy egységesen állami gondozás alá kellene venni a fővárosi kórházakat. A bejelentés azért meglepő, mert hétfőn még csak arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy négy fővárosi kórházat - Péterfy Sándor utcait, az egyesített Szent László és Szent István Kórházat, a Központi Stomatológiai Intézetet és a Heim Pál Gyermekkórházat - átadna az államnak.

kórházigazgató főpolgármester-helyettes Pesti Imre főpolgármester tarlós
Kapcsolódó cikkek