BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Nem számol" a kormány új adóemeléssel - videó

A kormány ma véglegesíti a költségvetési törvényjavaslatot – mondta a Fidesz frakcióülése után Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő.

A cél a szóvivő szerint a jövő évben az elrugaszkodás az eurózóna válságától, emiatt az államadósságot tovább csökkentenék, és a költségvetési hiányt is a 3 százalékos határ alatt tartanák.

A félszuperbruttó kivezetése 202 ezer forint alatti fizetésnél már jövőre megtörténik, a  többieknél két év alatt, az így megmaradó forrásból kompenzálják a kevesebbet keresőket. Arról, hogy a cégeket hogyan kompenzálják, pontos megállapodás még nem született, ezt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter feladata lesz kidolgozni. Újabb adóemelésekkel nem számol a frakció.

Ma tárgyal a kormány az önkormányzati intézmények központi irányításának részleteiről is – értesült lapunk. A 739 intézmény közül az önkormányzatiak már ősszel, a megyei intézmények januártól kerülnek állami kézbe, a településiekről később döntenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.