Közélet

Liga: Nem maradt más, mint hogy útonállók legyünk - videó

A Liga Szakszervezetek mai forgalomlassító demonstrációjukon igyekeztek figyelembe venni a budapesti szmogriadót, ezért több belvárosi helyszínt töröltek a megmozdulásaik közül.

Nincsenek túl sokan, de nagyon elszántak, akár holnap reggelig is kitartanak. Van, ahol tejfölös-tárkonyos-vargányás sertéspörköltöt készítettek ebédnek, közben a munkajogról, és a szakszervezeti jogokat érintő kérdésekről beszélgettek. Halasi Zoltán, a VDSzSz ügyvivője elmondta, hogy hiába kezdeményeztek a munka törvénykönyve tervezett változásairól egyeztetéseket a kormánnyal, így nem maradt más hátra számukra, mint hogy "útonállók legyenek".

Pósa Zoltán, a KRSZ vezetője szerint a szakszervezeti jogokat is nagymértékben korlátozni kívánja a kormány, ez ellen is tiltakoznak. Országszerte száz helyszínen mintegy 2-3 ezer autó vesz részt az akcióban

Nyolc óra után már torlódtak a járművek a Budaörsi úton és a reptérre vezető gyorsforgalmin is. A taxitársaságok szerint komolyabb fennakadás egyelőre nincs a közlekedésben. A főpolgármester a reggel elrendelt szmogriadó miatt a demonstrációk elhalasztását kérte a szervezőktől.


Gaskó István, a Liga elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy tiszteletben tartják a szmogriadót és három ponton felszámolták az útlezárást. Élt a gyanúperrel, hogy a főpolgármester a demonstráció miatt rendelt el szmogriadót. A szakszervezeti vezető szerint a riadó elrendelése előtt 24 órával kellett volna azt jeleznie Tarlós Istvánnak a korlátozást. A Liga a munka törvénykönyvének átalakítása miatt tiltakozik, mert az több ponton is hátrányos a munkavállalókra nézve.

LIGA szakszervezet demonstráció forgalomlassító
Kapcsolódó cikkek