Közélet

Rogán: A diákok azt hitték, fizetni kell a felsőoktatásért

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a kormány megértette és eloszlatta a diákoknak a fizetős felsőoktatással kapcsolatos félelmeit.

Rogán Antal ezt a Fidesz-KDNP hétfői frakcióülése után tartott sajtótájékoztatóján mondta, közölve, hogy a tanácskozáson Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tájékoztatta a képviselőcsoportot a felsőoktatás jövő évi működésével kapcsolatos kormánydöntés elveiről.

Világossá vált - ismertette a frakcióvezető -, hogy a kormányzat meghallotta, megértette és eloszlatta a diákok félelmeit, amelyek azon alapultak, hogy azt gondolták, jövőre fizetniük kell a felsőoktatási tanulmányokért.

A kabinet olyan rendszert készít elő, amellyel 2013-ban senkinek nem kell fizetnie felsőoktatási tanulmányaiért, aki az adott karra vonatkozó ponthatárt eléri. A százszázalékos állami támogatás csak abban az esetben fizetendő vissza, ha a hallgató nem tud eleget tenni két feltételnek, azaz ha nem fejezi be az egyetemet, főiskolát, és nem Magyarországon vállal munkát - részletezte Rogán Antal.

fizet Rogán felsőoktatás
Kapcsolódó cikkek