Közélet

Szülői Hálózat: A mi pénzünkből a mi gyerekeinket oktatja az állam

Az oktatás-nevelés szolgáltatás, adófizetői pénzekből működtetik, tankötelezettséget ír elő, ezért a minősége is számon kérhető – olvasható a Hálózat a Tanszabadságért Szülői Hálózatnának nyílt levelében, amelyet Balog Zoltán miniszternek küldtek el.

A Köznevelési Törvény a szervezet szerint nem tekinthető legitimnek, mert a mostani lépésekre a kormány semmiféle előzetes felhatalmazást nem kapott a társadalomtól, mert mélyen a politikusok hallgattak a szándékaikról a választások előtt. Ahogy nyilvánosságra került, az érintettek, szakértők több fórumon, minden lehetőséget megragadva, hangosan tiltakoztak, de a kritikai megnyilvánulások süket fülekre találtak.

„A sorokból azt hallhatjuk ki, hogy a nevünk hallgass legyen – holott a mi pénzünkön, a mi gyerekünket, akiért erkölcsi és jogi értelemben is a felelősséget mi viselünk, kötelező jelleggel iskoláztatja az állam” – fogalmaz a szülői hálózat, hozzátéve, hogy a kormány tekintse egyenrangú partnernek a szülőket, ennek első lépéseként pedig adja vissza a gyerekek lehetőségeit.

gyerek szülői hálózat keretszám
Kapcsolódó cikkek