Közélet

Több a munkanélküli Veszprém megyében

Nőtt az elmúlt egy hónapban az álláskeresők száma Veszprém megyében - közölte az MTI-vel a megyei kormányhivatal vasárnap.

A megye foglalkoztatási körzeteiben 2012 decemberében összesen 17 170 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ - írták.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében egy hónap alatt 1434 fős növekedés mutatható ki az álláskeresők számában.

Decemberben a megyében, illetve a szomszédos megyékben működő feldolgozóipari cégeknél sok Veszprém megyében lakó munkavállalónak lejárt a határozott idejű munkaszerződése, akik álláskeresőként jelentkeztek a kirendeltségeken - áll a közleményben.

Folytatódott a szezonálisan foglalkoztatottak, a lezárult közfoglalkoztatási programokból kikerülők és a pályakezdők jelentkezése is - tette hozzá a hivatal.

Adataik szerint a hónap során 1400 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben. Az új álláshelyek közül 230 esetben nem igényeltek támogatást a munkáltatók, a többi 1170 támogatással járó munkalehetőség volt.

A támogatott munkahelyek száma lényegesen magasabb mind az előző havi, mind az egy évvel ezelőtti adatnál. A legnagyobb munkaerő-kereslet Pápa és Ajka körzetében jelentkezett - állapította meg a munkaügyi hivatal.

Közlésük szerint december végén a megye gazdaságilag aktív népességének 10,5 százaléka volt nyilvántartott álláskereső. A  gazdaságilag aktív népesség a megye hét foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül az országos átlagnál, Sümeg és Várpalota térségének munkaerő-piaci helyzete viszont az év végén kedvezőtlenebb volt, mint az országos átlag.

munkanélküliség veszprém megye álláskeresés kormányhivatal
Kapcsolódó cikkek