Közélet

A Manchester United is lecsaphat Lewandowskira

A Borussia Dortmund hajlandó tárgyalni a Real Madridnak a múlt héten négy gólt vágó Robert Lewandowski eladásáról, ha május 15-ig komoly ajánlat fut be a német klubhoz. A lengyel támadó átigazolása kapcsán Bayern München után a Manchester United neve merült fel újabban.

Megállapodtunk Robert Lewandowski ügynökével, hogyha május 15-ig komoly ajánlat érkezik érte, akkor felmerülhet az eligazolása – közölte a Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója. Hans-Joachim Watzke szerint azonban ez még nem jelenti azt, hogy a lengyel játékos mindenképpen elhagyná a Dortmundot és a klubhoz nem is érkezett semmilyen hivatalos megkeresés. Korábban Lewandowskit a Bayern Münchennel hozták szóba. A múlt héten lett hivatalossá, hogy a Dortmundból Mario Götze 37 millió euróért igazol a bajor klubhoz. A Bayern azonban pénteken cáfolta, hogy a szerződést kötöttek volna Lewandowskival is. A Bayernnek egyébként jelenleg olyan klasszis támadói vannak, mint Mario Mandzukic, Mario Gomez, vagy Claudio Pizarro.

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere azonban közölte, hogy egy Lewandowski kvalitású játékosnak tudna helyet szorítani a keretében. Szerinte a szurkolók nem nagyon viselnék el, ha ő is a Bayern Münchenhez menne. Ferguson úgy vélte hogy a Dortmund inkább hagyná lejárni 2014-ig tartó szerződését, vagy inkább másnak adnák el. Watzke egyébként korábban jelezte, hogy inkább lemondanának az átigazolási díjról, csakhogy Lewandowski a Dortmundban maradjon. A skót menedzser elmondta, ha egy megfelelő játékos feltűnik az átigazolási piacon, akkor egy Manchester Unitednek azonnal lépnie kell. A már angol bajnok Manchester United támadója, Robin van Persie úgy nyilatkozott, hogy támogatná Lewandowski és a szintén szóba jövő Radamel Falcao (Atletico Madrid) átigazolását, mivel szerinte a minőségi játékosok még erősebbé teszik a csapatot.

A transfermarkt.de szerint a 60 millió euróra taksált Falcaoval kapcsolatban a legutóbbi átigazolási pletyka az volt, hogy a Real Madrid jelenlegi edzőjével, José Mourinho-val együtt ősztől a Chelsea-é lesz.

A lengyel válogatott Lewandowskinak jelenleg a mérvadónak számító transfermarkt.de oldal alapján 28 millió euró a piaci értéke. A Dortmund még 4,75 millió euróért igazolta le 2010-ben a Lech Poznantól. Lewandowskit egyébként már szóba hozták az Arsenallal, a Manchester Uniteddel, a Manchester Cityvel, a Chelsea-vel, a Real Madriddal, a Juventussal, Atletico Madriddal, és a Barcelonával is.

Maga Lewandowski azt nyilatkozta a hétvégén, hogy nem foglalkozik a médiában megjelent vele kapcsolatos hírekkel és nem nagyon tud mit mondani még arról, hogy mi történik majd vele a szezon végén.

Falcao Claudio pizarro Mario Gomez Mario Mandzukic Borussia Dortmund José Mourinho Chelsea Robin van Persie Robert Lewandowski Bayern München Mario Götze Hans-Joachim Watzke Atletico Madrid Manchester United
Kapcsolódó cikkek