Közélet

A Bayern München elnöke tőzsdén forgatta az adózatlan pénzeket

Az adócsalás miatt már eljárás alá volt Uli Hoenessről, a Bayern München futballcsapat elnökéről immár az is kiderült, hogy a svájci Vontobel bank számláján tárolt pénzeket tőzsdézésre fordította.

A nagy tekintélyű elnök januárban jelentette fel önmagát, melynek köszönhetően megúszhatja a büntetést. Ellenben a be nem fizetett adót visszamenőleg kell megtérítenie a német államnak.

A Spiegel információja szerint a svájci bankszámla az elmúlt években körülbelül 33 ezer tranzakciót regisztrált, melyek után Hoeness nem fizetett adót. Az óriási számlaforgalom elemzése miatt csúszik az ügy lezárása.

Hoeness a kirobbanó botrány miatt, az ügy megoldásáig szüneteltetni kívánta elnöki pozícióját, azonban a testület bizalmat szavazott neki.

A müncheni tartományi bíróság közölte, hogy a büntetőtanács előreláthatólag szeptemberig vizsgálja, hogy elindítja-e a főeljárást, ami után elkezdhetik Uli Hoeness-el a tárgyalást. A német sajtó szerint a 61 éves elnököt márciusban őrizetbe vették, házkutatást tartottak otthonában. Az előzetes letartóztatást hatályon kívül helyezték, annak fejében, hogy Uli hetente kétszer egymillió euró nagyságrendű kauciót ad a hatóságnak.

Németországban az idei első fél évben 14 549 önfeljelentés érkezett, annak eredményeképpen, hogy a német törvényhozásban elbukott az adóelkerülés elleni küzdelemről szóló német-svájci egyezmény. Becslések szerint német magányszemélyek több mint 60 milliárd eurót helyezhettek el svájci bankszámlákon adókerülés céljából.

Uli Hoeness tőzsde adózás adó Bayern München
Kapcsolódó cikkek