Közélet

NTK: Lehetnek még meglepetések a tankönyvekkel kapcsolatban

Hoffmann Rózsa ismét kijelentette, hogy a tanévkezdésre minden tanuló névre szólóan meg fogja kapni a tankönyveket. A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (NTK) vezérigazgatója gyermekbetegségeket említett az új tankönyvellátási rendszer kapcsán, szerinte igen szűkek voltak a határidők, de teljesítették azokat. Kiss János Tamás úgy vélte, hogy tartogathat még meglepetéseket a tanévkezdés a tankönyvek szempontjából.

„Minden riogatás ellenére minden tankönyv ott lesz szeptember 2-ára az iskolákban" – hangoztatta a köznevelésért felelős államtitkár A tanév itt kezdődik! című budapesti tanévnyitó konferencián. Hoffmann Rózsa közölte, hogy az előzetes terveknek megfelelően a tankönyvek 70 százaléka már az iskolákban van. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) a többi tankönyvet is határidőre ki fogja szállítani, de 1 millió 300 ezer diák könyveit nem lehet egyik napról a másikra eljuttatni a címzettekhez. Minden általános iskolás gyerek névre szólóan fogja megkapni a könyveit. Hoffmann szerint akiknek az iskola leadta az adatait, annak a Tankönyvellátó küldött csekket, de akinek esetleg még sincs a befizetéshez szükséges utalványa, az még pótolhatja, ha az iskolával felveszi a kapcsolatot.

„Az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakembergárdának köszönhető, hogy idén a jelentősen átalakított szabályok, a szűk határidők és az információhiány ellenére is időben elkészültek a tankönyvek" – hangoztatta a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (NTK) vezérigazgatója a cég által szervezett tanévnyitó konferencián. Kiss János Tamás elmondta: az új terjesztési rendszer gyermekbetegségeit maguk is tapasztalták, de reményét fejezte ki, hogy a problémák ellenére minden diákhoz eljutnak iskolakezdésre a megrendelt tankönyvek. Szerinte tartogathat még meglepetéseket a tanévkezdés a tankönyvek szempontjából.

A tankönyvlistán 1505 kiadvánnyal rendelkező, 2500 kiadványt készítő, a Sanoma Learning csoporthoz tartozó NTK Oktatási Holding Zrt. tulajdonában lévő NTK-nak (a volt Nemzeti Tankönyvkiadónak) kevesebb mint egy hónapja volt arra a korábbi 3-4 hónap helyett, hogy kinyomtassák a tankönyveket és elszállítsák a tankönyvellátó (Kello) raktáraiba. Az, hogy elkészültek időben, azaz a megadott határidő, július 15-ére, pár perccel éjfél előtt, Kiss János Tamás szerint az a nyomdáknak is nagy mértékben köszönhető.

Kiss János Tamás NTK tankönyvellátás Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Sanoma Learning NTK Oktatási Holding Zrt. nyomda köznevelésért felelős államtitkár tankönyvrendelés tankönyv Hoffmann Rózsa Könyvtárellátó Nonprofit Kft. csekk
Kapcsolódó cikkek