Közélet

Saját választókerületében osztogat pénzt Navracsics

Navracsics Tibor zömmel a saját választókerületéhez, vagyis a veszprémi 1-es számú körzethez tartozó szervezeteket támogatja a minisztériuma szabadon használható keretéből - írja a Blikk.

Többnyire Veszprém megyei településeken működő civil szervezetek voltak a győztesek között, ezek több mint 43 millió forintot söpörhettek be tíz hónap alatt. Sőt, tavaly nyár közepétől hangsúlyosabban tolódtak el az arányok Navracsics szűkebb pátriája javára. Azóta néhány ismertebb fővárosi, illetve országos szervezeten és egy lajosmizsei könyvkiadón kívül kivétel nélkül a miniszter választókerületéhez kötődő egyesületek kapták a pénzeket, többnyire különféle helyi események és programok megrendezésére.

Navracsics Tibor, amennyiben lehetősége van, országosan is több civil szervezetet segít anyagilag, de miután fogadóóráira Veszprémből és környékéről érkeznek támogatási kérések, ezért fordulhat elő, hogy az említett térségből kerül ki támogatottak többsége – magyarázta a minisztérium miniszteri kabinetje.

választás Navracsics Tibor KIM kampány
Kapcsolódó cikkek