Közélet

Ön hogyan költene el napi 600 ezret? Volt képviselő, akinek sikerült

Papcsák Ferenc december végétől május végéig ingatlant, autót, hajtó nem vásárolt, mégis eltűnt 93,7 millió forintja - írja a vagyonbevallás feldolgozása alapján a vs.hu.

A zuglói polgármester tavaly még 204 milliós takarékbetét-állománya május végére 145,5 milliósra apadt, igaz, készpénzvagyona közben 5 millióval nőtt. Az ügyvédi irodájától kapott 37,79 millió forint osztalék-előlegnek és a mintegy 3 millió forintos képviselői fizetésének sincs már nyoma a vagyonbevallásban. A csütörtök éjjel közzétett bevallás semmilyen támpontot nem ad arra vonatkozóan, mire is ment el ez az összeg.

Mint a vagyonbevallásokból kiderül, Orbán Viktornak 9 millió forintos adóssága van. Lázár János nála is sokkal mélyebben úszik az eladósodottságban, az ő adóssága 59,5 millió forint, igaz, megtakarításai 60,8 milliót tesznek ki. Rogán Antalnak pedig ezúttal nem nőtt a háza a legutóbbi bevallás pontosításához képest.

Ami az ellenzéket illeti: Mesterházy Attilának egymilliós az adóssága 8,5 milliós vagyona mellett, ráadásul egész megtakarítását készpénzben tartja. Vona Gábor 1 milliót takarított meg, jól jött neki, hogy 1,4 milliót kapott a Magyar Hírek Kft.-től. Schiffer András most tudott törleszteni az adósságából, fél éve még közel egymilliós volt a tartozása az egyik bank felé, ez mostanra 211 ezresre olvadt.

Már persze ha hihetünk a számoknak - tehetjük hozzá mindehhez már rutinból. Ahogy eddig sem volt, úgy most sem lenne jelentős következménye annak, ha valamelyik képviselőnek pontatlan, netán hibás adatok lennének a vagyonbevallásában. Ha felmerül a hiba lehetősége, akkor azt egy parlamenti bizottság vizsgálja ki, általában minden érdemi következmény nélkül.

vagyonbevallás
Kapcsolódó cikkek