Közélet

Seszták: reménytelen emberek reménytelen próbálkozása a támadás

Seszták Miklós cáfolta, hogy bármilyen offshore céggel kapcsolatban állna. A nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta a Puskás Stadion látványterveinek bemutatásakor, hogy nincs köze a Cipruson bejegyzett Minotax nevű céghez. A keddi Népszabadság írt arról, hogy az ismeretlen tulajdonosi háttérrel rendelkező, offshore Minotax megjelenik számos, a miniszterhez köthető cég tulajdonosai között. Az ellene irányuló támadásokat reménytelen próbálkozásoknak, reménytelen emberek sikertelen próbálkozásának titulálta.

Seszták hangsúlyozta, hogy nem tervezi lemondását. A tárcavezető kijelentette, hogy meg fogja tenni a "szükséges és elégséges lépéseket", annak érdekében, hogy ezeknek a próbálkozásoknak véget vessen. Egyes sajtóhírek szerint Seszták olyan cégnek is kültagja volt, amelynek ugyanakkor ügyvédi tevékenységet is végzett, ezzel kapcsolatban a miniszter azt közölte: "javaslom, hogy elemezzék az etikai szabályzat idevonatkozó részét és ne keverjük össze a polgárjogi viszonyból eredő szerződéskötési tilalmat a cégjogi tilalommal".

„Jól látszik, hogy a kormány egyes intézkedései súlyosan sértik bizonyos gazdasági szereplők érdekeit" – mondta egy videónyilatkozatban a kormányszóvivő. Kurucz Éva példaként a rezsicsökkentést, a reklámadót, illetve az agrártámogatások átalakítását nevezte. Sesztákot több ellenzéki párt is lemondásra szólította fel. A kormányközeli Magyar Nemzet mai vezércikke is lemondásra szólította fel Sesztákot.

Seszták
Kapcsolódó cikkek