Közélet

A KDNP és a Jobbik közösen a Fidesz ellen

Szigetváron a Kereszténydemokrata Néppárt a Jobbikkal együtt támogat egy polgármesterjelöltet, aki ráadásul a jelenlegi fideszes városvezető alpolgármestere - írta meg a hvg.hu.

A fideszes Kolovics János polgármesteri tevékenysége a szigetvári jobboldalon belül sem aratott osztatlan sikert, és tavasszal komolyan felmerült, hogy nem kapja meg a lehetőséget az újrázásra - írta a hvg.hu. A rivális jelölt Simon János, Kolovics alpolgármestere volt, aki bár saját bevallása szerint nem Fidesz-tag, de a Fidesz-KDNP támogatásával került a testületbe. A helyi Fidesz-alapszervezet Kolovicsot támogatta, ám a választókerületi elnök már Simon János mellett állt ki. Az ügyben végül országos szinten született meg a végső szó, amely a szigetvári szervezet jelöltjét, azaz Kolovicsot fogadta el.

Ebbe viszont a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete nem nyugodott bele, amely Simon Jánost választotta polgármesterjelöltjének, a Jobbik pedig szintén beállt Kolovics ellenlábasa mögé. A teljes összeborulást Hargitai János, a KDNP baranyai elnöke akadályozta meg, aki megtiltotta a helyi kereszténydemokratáknak a Jobbikkal való összebútorozást: ezzel annyit sikerült elérni, hogy Simon egy civil szervezet jelöltjeként, a KDNP és a Jobbik támogatásával indul a Fidesz ellenében.

választás önkormányzat Szigetvár
Kapcsolódó cikkek