Közélet

Kitálalt a lebukott volt bíró a bundabotrányról

Lengyel Kolos, a gyanúsítottból koronatanúvá átvedlő korábbi játékvezető kitartott a Fővárosi Törvényszék előtt vallomása mellett, és megerősítette, hogy K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, Sch. Lászlónak, B. Istvánnak, Cs. Jánosnak, M. Tamásnak, S. Krisztiánnak és G. Krisztiánnak köze van magyar és nemzetközi mérkőzések manipulálásához - írta a Nemzeti Sport Online.

Az egykori játékvezető a lap tudósítása szerint minden megbánást mellőzve beszélt arról, hogyan keveredett a korpa közé. Elmondta, a pályafutása során először 2010. szeptember 6-án, a Vasas–Felcsút U19-es találkozó (3–1) partjelzőjeként működött közre elcsalt meccsen, amelyen négy piros lapot osztott ki a vádlottak padján ülő M. Tamás játékvezető, és persze az elvárt eredmény született. Eztán már nem volt megállás. Három nappal később Lengyel Kolos vezette a Ferencváros–Békéscsaba U19-es bajnokit, és ahogy mondta, „bele kellett nyúlnia a meccsbe", hogy több góllal nyerjen a Fradi (3–1). A meccs után pedig kétszázezer forint volt a jutalma. Állítása szerint B. István közvetítette ki az utánpótlásmeccseket K. Zoltán felé, aki aztán eldöntötte, melyik találkozó eredményét manipulálják. Lengyel Kolos tapasztalatai alapján az U19-es bajnokságban szereplő csapatok zöme „megfertőződött".

A tanúnak 2010 végére lett elege, és mert sokkal biztonságosabbnak vélte a „külföldi melót", ezért inkább Argentínában, Bolíviában, illetve Törökországban dolgozott a csalóknak.

Beszélt a Honvéd két előkészületi mérkőzéséről is: azt állította, hogy a Duslo Sala és a Banská Bystrica ellenit is manipulálták, csak előbbi került fel a fogadási tétlapra, a másik meccs ugyanis a botrányos bíráskodás miatt félbeszakadt. A játékvezető állítja, nemcsak ők voltak beavatva, hanem a szlovák labdarúgók is, akik között volt olyan játékos, aki mérkőzés közben kiszólt, figyeljen, hamarosan szabálytalankodik a tizenhatoson belül.

sport bunda
Kapcsolódó cikkek