BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét hitelesítette az NVB

Hét népszavazási kezdeményezésből ötöt elutasított a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén, a két hitelesített kezdeményezés a civilek által március 15-én bejelentett kérdések közé tartozik: az egyik a tankötelezettségről, a másik a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről szól.

A március 15-ei civil demonstráción bejelentett "rendszerbontó" népszavazási kezdeményezések közül hatról hozott határozatot az NVB, a többiről későbbi ülésein dönt, a jogszabályok szerint április 13-áig.   

A többi kérdést azért utasította el az NVB, mert álláspontjuk szerint azok nem feleltek meg a népszavazási kezdeményezésekkel szemben támasztott követelményeknek, nem tartoztak az Országgyűlés hatáskörébe, vagy a költségvetést érintették volna.

Az elutasított kérdések között volt az a kezdeményezés is, amelynek célja az volt, hogy a dohánytermékek kiskereskedelme kerüljön ki az állam kizárólagos hatásköréből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.