Közélet

Visszaszerezné a Magyar Nemzetet a KDNP

Ismét Semjén Zsoltot választotta elnökévé a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szombati tisztújító országos választmányi ülésén Budapesten, ahol téma volt a Magyar Nemzet is, amelyet Harrach Péter „visszaszerezne”.

A zárt ülésen elhangzottakról az Origo hírportál közölt értesüléseket, ezek szerint az ülésen téma volt a Fidesz és a KDNP politikusai által bojkottal sújtott jobboldali média jövője. A KDNP elnöke azt hangoztatta, hogy „a Simicska-ügynek a végére most kell pontot tenni, nem 2017-ben.”
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint „a Hír TV-t lehet pótolni, a Magyar Nemzetet nehéz lesz”; egy ilyen intellektuális súlyú orgánumot „inkább vissza kéne szerezni”.

Hogy ez utóbbi kitétel mire vonatkozik, egyelőre homályos, mivel a Magyar Nemzet sosem volt, és most sincs sem a KDNP, sem a Fidesz tulajdonában - írta az MNO.hu.

Ismeretes: jelenleg a Fidesz–KDNP bojkottal sújtja a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t, politikusai igyekeznek elkerülni, hogy a lapnak nyilatkozzanak, nem adnak interjút, és nem mennek a Hír TV stúdiójába.

orbán-simicska háború jobboldali médiumok KDNP
Kapcsolódó cikkek