Közélet

Régi motoros lehet Vida Ildikó utódja

A jelenleg a közép-magyarországi régiót irányító Tamásné Czinege Csilla lehet Vida Ildikó utódja a NAV élén – értesült a Népszabadság.

A lap az egykori alkalmazott Horváth Andrástól úgy értesült, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője nagy valószínűséggel jól ismerő belső személy lesz.

A zöld dossziéjával és súlyos korrupciós vádjaival ismertté vált Horváth azt mondja, felmerült ugyan egy külsős adószakértő neve is, de ennek kevesebb a realitása.

Tamásné Czinege Csilla jól ismeri Horváthot, akinél éppen az ő feljelentése után tartottak házkutatást, információs adatok megsértését feltételezve.

Czinege vezető pozícióját Vida korábbi elnökségének idején kapta, ezt követően az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának vezetője, majd a NAV Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóságának főigazgatója lett. Ez utóbbi kulcspozíció, hiszen e régió adja a legnagyobb bevételeket, itt működik a legtöbb társaság, s itt képződik a igen jelentős hányada. A legesélyesebbnek mondott jelölt szolnoki, s a hírek szerint kiváló viszonyt ápol Nyerges Zsolt Közgép-elnökkel. Ő különösen kedveli a NAV-os vezetőket, hisz Czinege mellett Somos Katalin, a kiemelt ügyek igazgatóságának főigazgatója is az ő „emberének" tekinthető.

Czinege Csilla mellett szólhat az is, hogy férje karcagi, és nemcsak földije Varga Mihálynak, de a nemzetgazdasági miniszterrel jó kapcsolatot is ápol – írja a Népszabadság, mely emlékeztet arra is: a kitiltási botrányba keveredett Vida csak akkor távozhat, ha már megvan az utódja.

NAV Horváth András Tamásné Czinege Csilla vida ildikó
Kapcsolódó cikkek