Közélet

Merkel: európai megoldással kell csökkenteni a menekültek számát

Érezhetően és tartósan csökkenteni kell a Németországba érkező menekültek számát, és ehhez európai megoldást kell alkalmazni - mondta Angela Merkel német kancellár, a jobboldali CDU elnöke szerdán a bajorországi Wildbad Kreuth-ban, mielőtt megbeszélést kezdett a testvérpárt CSU politikusaival.

A kancellár a bajor tartományi gyűlésben működő CSU-frakció tanácskozása előtt tett sajtónyilatkozatában közvetve elutasította a testvérpárt követelését a német határ lezárásáról. Hangsúlyozta, szerinte a menekültválságot kiváltó okok kezelésére kell törekedni.

Angela Merkel nem beszélt a befogadható menedékkérők számának korlátozásáról szóló osztrák döntésről. Előzőleg viszont Steffen Seibert kormányszóvivő a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy a német kormány nem kommentálja a bécsi vezetés döntését, és továbbra is a válság európai megoldására összepontosít.

A CDU és a CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) részéről élesen bírálták az osztrák kormány döntését, miszerint az idén legfeljebb 37 500 ember nyújthat be menedékjog iránti kérelmet Ausztriában.

MTI-->

menedékkérő Merkel
Kapcsolódó cikkek