Közélet

Terrortámadás Indonéziában

Több robbanás volt csütörtökön az indonéziai főváros, Jakarta központjában, az első értesülések szerint legalább három ember életét vesztette. Lövéseket is lehetett hallani.

Az ENSZ jakartai irodája előtt nagy erejű robbanás volt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani a világszervezet egyik regionális képviselője, Jeremy Douglas Twitter-bejegyzése szerint.

Sajtóértesülések szerint összesen hat robbanószerkezet lépett működésbe. Rendőrségi források szerint legalább egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő. Az egyik robbanás helyszíne egy Starbucks kávézó volt, egy másik egy bevásárlóközpont közelében történt.

Indonéz elnök: terrorcselekmény történt

Terrorcselekménynek minősítette Joko Widodo indonéz elnök a Jakartában csütörtökön végrehajtott támadást.

Az indonéz főváros központját több robbanás rázta meg, és lövéseket is hallani lehetett a belvárosban. A támadásban egy rendőrségi szóvivő szerint legalább hat ember meghalt, köztük három rendőr.

Az indonéz államfő megszakította jávai hivatalos útját, hogy visszatérjen a fővárosba. Emellett arra utasította az ország biztonsági erőit, hogy fogják el az elkövetőket.

terrorista Jakarta Indonézia terrortámadás terror
Kapcsolódó cikkek