Közélet

Bombával fenyegetik az ukrán elnök csokiüzleteit

Bombariadó miatt vonultak ki a hatóságok a Roshen csokoládégyár négy márkaüzletéhez és valamennyi édességárusító pontjához.

Bombariadó miatt vonultak ki Kijevben a hatóságok az ukrán elnök, Petro Porosenko tulajdonában lévő Roshen csokoládégyár négy márkaüzletéhez és valamennyi édességárusító pontjához.

A 112.ua ukrán televízió értesülése szerint az ukrán állami katasztrófaszolgálat elektronikus üzenetet kapott a kora reggeli órákban, amelyben az állt, hogy "nagy erejű robbanás lesz a Roshen vállalat minden árusító pontján, valamint központi hivatali épületében". A hatóságok sorban ellenőriznek minden Roshen-csokoládékat árusító helyet az ukrán fővárosban, a katasztrófaelhárítás szakemberei pedig mindaddig a helyszíneken maradnak, amíg meg nem győződnek arról, hogy az adott helyszínen semmi sem fenyegeti az ott tartózkodó emberek életét - közölte Szvitlana Szvodolaha, a szolgálat szóvivője a tévé műsorában. A szóvivő hozzátette, hogy a fenyegetett üzletekbe és árusítóhelyekre már kiküldték a nyomozócsoportokat bombakereső kutyákkal és műszerekkel.

A Roshen vállalat már nem először kap hasonló fenyegetést, eddig valamennyi hamisnak bizonyult. Az országban sokan nehezményezik, hogy Porosenko még mindig nem adta el az édességipari konszernt, amire több mint két évvel ezelőtti hivatalba lépésekor ígértet tett.

Ukrajna Porosenko Roshen
Kapcsolódó cikkek