Közélet

Egy felmérés, ahol Trump tíz százalékkal vezet Clinton előtt

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje magasan vezet Hillary Clinton előtt a jelöltekről készült halloween-maszkok és jelmezek eladásánál.

Az NBC televízió tudósítása szerint az elnökjelölteknek öltöző vásárlók 55 százaléka Trump-maszkot vesz, 45 százalékuk pedig Clinton-maszkot keres. Különféle Trumpokat és Clintonokat kapni: a republikánus elnökjelöltet kifigurázó maszkok többnyire tátják a szájukat, visításra kerekítik, vagy ráncolják a homlokukat, míg a demokrata párti jelöltet utánzó álarcok szélesen és tele szájjal nevetnek, igaz, akad ördögre pingált Clinton-fej is. Massachusettsben - a Boston Globe tudósítása szerint - Trump áll abszolút győzelemre: különösen a narancsszínű parókás Trump-figurát viszik, mint a cukrot.

A Clinton-figurákat gyakran nadrágkosztümbe öltöztetik - ez Hillary Clinton kedvenc öltözete -, Trumpot pedig nem egyszer bokszolóként árulják. Láthatóak szamáron lovagló Hillary Clinton-babák és elefántot vezető Donald Trump viaszfigurák. A szamár a Demokrata Párt, az elefánt pedig a Republikánus Párt szimbóluma.

A republikánusokhoz közel álló Fox televízió mindebből máris politikai konzekvenciákat próbált levonni, mondván, a Trump-figurákat és -maszkokat azért keresik jobban, mert ő a népszerűbb.

Trump Clinton
Kapcsolódó cikkek