Közélet

Holtan találták a svájci merénylőt

Holtan találták ma reggel azt a személyt, aki tegnap lőfegyverrel sebesített meg három embert Svájcban, egy mecset közelében.

A pontos körülményeket még nem tudni, de a tegnapi merénylet elkövetőjének holttestét találták meg ma a a támadás helyszínétől nem messze - írja keddi cikkében a BBC.

A támadó hétfő este nyitott tüzet egy szomáliai iszlám központnál. A háromból két áldozat súlyosan, a harmadik könnyebben megsérült. A svájci rendőrség beszámolt róla, hogy nem sokkal később rátaláltak a támadóra, aki azonban addigra holtan hevert egy híd alatt, mellette egy fegyverrel. A hatóságok eddig nem erősítették meg, hogy lenne kapcsolat az elkövető és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet között.

A svájci sajtó arról írt, hogy tíz ember tartózkodott a mecsetben, amikor a támadó sötét ruhában belépett és tüzet nyitott, majd elfutott. A rendőrség azonnal keresni kezdte a környező utcákban, mígnem rátaláltak a holttestére néhány száz méterre a lövöldözés helyszínétől.

A zürichi iszlám központ részben mecsetként működik. Imádkozás mellett tudományos szemináriumokat is tartanak, kulturális programokat szerveznek.  Leginkább szomáliaiak és eritreaiak látogatják.

Egy, a mecsetet rendszeresen látogató férfi azt nyilatkozta a Neue Zuercher Zeitung-nak, hogy a történtek után nem biztos abban, hogy továbbra is szívesen elengedi a gyermekeit az iszlám központba.

mecset Svájc iszlám merénylet
Kapcsolódó cikkek