Közélet

Nagy erőkkel körözik a berlini merénylőt - kép!

A német rendőrség a nemzetközi letartóztatási paranccsal együtt képeket is adott ki a tunéziai születésű 23 éves Anis Amriról, aki a hétfői berlini gázolásos terrortámadás fő gyanúsítottja - írja 444.hu a BBC-re hivatkozva.

A rendőrség szerint lehetséges, hogy Amri megsérült, mikor a támadásban használt teherautó lengyel vezetőjével dulakodott. A lengyelt halálos késszúrások érték, de a helyszínelés szerint védekezett, így Amrin is lehetnek sérülések - adta hírül a 444.hu.

A rendőrség 100 ezer eurós nyomravezetői díjat ajánlott annak, aki tud valamit a férfi hollétéről.

Mint arról a BBC is beszámolt, Anis Amrit a német rendőrség nyilvántartotta, mint potenciális terroristát, mióta visszautasították a Németországban beadott menedékkérelmét. A férfi azért maradt mégis Németországban, mert a tunéziai hatóságok nem voltak hajlandóak visszavenni. Azt is tagadták, hogy Amri tunéziai állampolgár lenne.


A rendőrség adatai szerint Anis Amri hat személyazonosságot használ, és alkalomadtán egyiptomi vagy libanoni állampolgárnak adja ki magát.

Amri 2012-ben jutott át Tunéziából Olaszországba, onnan tavaly kelt át Németországba, ahol ideiglenes letelepedési engedélyt kapott, de menedékkérelmét idén áprilisban visszautasították - írja a 444.hu.

Tunézia Anis Amrit berlini merénylő
Kapcsolódó cikkek