Közélet

Fűtés nélkül marad három kerület egy része

Javítani kell egy gerincvezetéket a főváros XI. kerületében, emiatt három kerület egy részén nem lesz távfűtés szerdán.

"A FŐTÁV Zrt. XI. kerület Irinyi József utcában futó távhő-gerincvezetéke váratlanul meghibásodott. A zavar elhárítását társaságunknak sürgősen el kell végezni a még nagyobb szolgáltatási szünet megelőzésének érdekében, tekintettel a közelgő jelentős lehűlésre. A FŐTÁV Zrt. munkatársai megkezdték a munkálatok előkészítését. A munkavégzés 2017.01.04-én 5:00–tól előreláthatólag 18:00-ig tart" - írja a Főtáv.

A munkavégzés ideje alatt a távhőszolgáltatás szünetelni fog az I., II. és XI. kerületekben, ami 7884 db lakást, 49 db kommunális, 262 db közületi és 86 egyéb fogyasztót érint.

"A szolgáltatás kimaradása néhány fokos lehűlést eredményezhet az ingatlanokban, ezért javasoljuk, hogy az érintett intézményekben tartózkodók vigyenek magukkal melegebb ruházatot" - írják.

A házak teljes listája a http://www.fotav.hu/hu/web/guest/munkaterkep linken található.

Újra van távfűtés három budai kerületben

A Főtáv elvégezte a szükséges javításokat, így szerda délután újraindult a távhőszolgáltatás a három budai kerületben - közölte a Főtáv az MTI-vel. A javítást egyébként a vártnál korábban sikerült elvégezni. A vezetékrendszer feltöltését és beüzemelését követően legkésőbb 18 órára valamennyi fogyasztónál újra meleg lesz a radiátor, és lesz melegvíz szolgáltatás.

A hibaelhárítás idején csak minimális, jellemzően 1- 1,5 fokos hőmérsékletcsökkenés volt tapasztalható.

gerincvezeték távfűtés Főtáv fűtés
Kapcsolódó cikkek