Közélet

Hűtlen kezelés a TEK-nél, egy fej már hullott is

Hűtlen kezelés miatt folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen egy olyan ügyben, amely a Terrorelhárítási Központ egyik közbeszerzésével kapcsolatos – írja az Index kedden több, egymástól független forrásra hivatkozva.

Értesülésüket a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea is megerősítette. Tőle tudták meg, hogy a TEK főigazgatója, Hajdu János már tavaly feljelentést tett, aminek következtében a főügyészség 2016. június 17-én elrendelte a nyomozást - ennek határideje ugyan február 17, még nincs az ügynek gyanúsítottja. Igaz, a nyomozás szükség esetén meghosszabbítható.

Az index.hu megkeresésére a TEK sajtóosztálya elismerte, hogy visszaélés történt. "A TEK belső ellenőrző tevékenysége során tárt fel néhány gyanús és feltehetően jogellenes cselekményt gazdasági területen" - írták. Közölték, hogy a TEK soraiban csak erkölcsileg és büntetőjogilag teljes mértékben feddhetetlen munkatársakat alkalmaz, ezért "haladéktalanul megtették a megfelelő lépéseket", és feljelentést tettek.

Ennél többet az ügyről a TEK-nél nem árultak el. Ugyanakkor rendészeti forrásból az index.hu úgy tudja, hogy a belső vizsgálat egy olyan, több tízmillió forintos beruházásnál bukkant szabálytalanságokra, ami egy TEK-es épületfelújítással kapcsolatos. A gyanú szerint a TEK gazdasági vezetésének egyik tagja fiktív munkálatokért is fizetett egy külsős cégnek.

Hivatalosan nem erősítették ugyan meg az információkat, de több forrásból is úgy értesültek, hogy a belső vizsgálat után távoznia kellett a TEK-től a szervezet gazdasági igazgató-helyettesének. Ha további részletekre kíváncsi, kattintson ide.

index.hu-->

hűtlen kezelés TEK sikkasztás Hajdu János
Kapcsolódó cikkek